Fennovoima päättää Hanhikivi 1:n laitostoimitussopimuksen

02.05.2022

Fennovoima on päättänyt RAOS Projectin kanssa solmitun laitostoimitussopimuksen johtuen RAOS Projectin merkittävistä viivästyksistä ja kyvyttömyydestä toteuttaa hanke. Viime vuosien aikana toimittajan merkittävät viivästykset ovat jatkuneet ja kasvaneet. Sota Ukrainassa on pahentanut riskejä, joita RAOS Project ei ole kyennyt ehkäisemään, mikä tekee projektin jatkamisen mahdottomaksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhteistyö RAOS Projectin kanssa päätetään välittömin vaikutuksin, ja sekä suunnittelu- ja lisensointityö että työt Hanhikivi 1 työmaalla RAOS Projectin kanssa päättyvät. Fennovoima keskittyy nyt laitostoimitussopimuksen päättämiseen ja sen seurauksiin. Voimaosakeyhtiö SF:n päätavoitteena on yhtiön osakkaiden etujen turvaaminen laitostoimitussopimusta päätettäessä

Päätös koskee ainoastaan Fennovoiman ja RAOS Projectin välistä laitostoimitussopimusta. Päätöksellä ei ole suoraa vaikutusta Fennovoiman omistajien väliseen osakassopimukseen. Voimaosakeyhtiö SF on edelleen Fennovoiman enemmistöomistaja ja tukee yhtiötä laitostoimitussopimuksen päättämisen toteutuksessa.

« »