Jussi Lehto keskittyy päätoimeensa ja jättää Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtajuuden

20.12.2021

Vuodesta 2015 sivutoimisesti Fennovoiman suomalaisen omistusyhtiö Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtajana työskennellyt Jussi Lehto jättää tehtävän. Fennovoima rakentaa uutta ydinvoimalaa Pyhäjoen Hanhikiveen ja Voimaosakeyhtiö SF omistaa hankkeesta 66 prosentin enemmistön.

Jussi Lehto on päätoimeltaan Keravan Energian toimitusjohtaja. Hän on ollut Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtajasopimuksen päättämisessä aloitteellinen osapuoli ja perustelee toimitusjohtajuuden jättämistä lähes toiseksi päätoimeksi paisuneen VSF:n toimitusjohtajuuden työllistävyydellä.

”Tähän saakka päätoimen ja sivutoimen yhdistäminen on ollut jollain tavalla ajankäytöllisesti mahdollista. Keravan Energia on kuitenkin vahvassa kasvussa ja meillä tapahtuu tällä hetkellä erittäin paljon. Samaan aikaan Hanhikivi 1 -projekti on siirtymässä aiempaa työllistävämpään vaiheeseen ja VSF:n toimitusjohtajuudesta on rakentumassa päätoiminen rooli. Kahden päätoimen urakka ei ole enää reilu mitään osapuolta kohtaan ja siksi olen päättänyt keskittyä päätoimeeni Keravan Energian toimitusjohtajana”, Lehto perustelee.

Voimaosakeyhtiö SF aloittaa välittömästi uuden toimitusjohtajan haun. Jussi Lehto on lupautunut hoitamaan toimitusjohtajuutta siihen saakka, kun uusi toimitusjohtaja on löytynyt.

Hallituksen puheenjohtaja Timo Honkasen mukaan Lehdon päätös on harmillinen, mutta ymmärrettävä. ”Olen Jussin päätöksestä harmissani, kuten koko Voimaosakeyhtiö SF:n hallituskin, mutta ymmärrän hyvin kahden aikaa vaativan työn yhdistämisen haastavuuden. Jussi on tehnyt erinomaista työtä ja haluan häntä siitä kiittää, sekä toivottaa menestystä jatkoon, kun hän keskittyy Keravan Energian luotsaamiseen. Aloitamme Jussin seuraajan etsimisen välittömästi.”

Lisätietoja:

Jussi Lehto, toimitusjohtaja, Voimaosakeyhtiö SF, matkapuhelin 050 5591815

Timo Honkanen, hallituksen puheenjohtaja, Voimaosakeyhtiö SF, matkapuhelin 050 5573133

»